zondag 11 april 2010

SPX - Elliott Wave - WeekendUpdate

Het patroon voor de langere termijn lijkt in de SPX verdacht veel op dat van de AEX .... of omgekeerd. De correctie vanaf 6 maart 2009 neemt in dit scenario de vorm aan van een Triple ZigZag. De eerste twee ZigZags – de blauwe W en Y – zijn gezet en vanaf de blauwe X uit begin november is de laatste ZigZag onderweg.

Van deze laatste ZigZag zijn de groene Minute [a] en [b] reeds geplaatst. Alleen de laatste C-golf ontbreekt dus nog. Deze groene [c] zal bij voorkeur een impuls als interne structuur dienen te krijgen. De eerste twee paarse golven zijn hiervan duidelijk labelbaar.


Bekijken we de beweging van de afgelopen maanden meer in detail dan is de SPX in het voorkeursscenario onderweg de paarse Minuette (iii) van de groene Minute (c) te plaatsen.

Nog verder uitvergroot; de paarse Minuette (iii) is een impuls en daarvan zijn in dit scenario de eerste vier gele golven op Subminuette-niveau gezet. De gele Subminuette v is sinds vrijdag aan een rode Micro 3 begonnen.

Hoe lang te gaan nog voordat de paarse Minute (iii) is gezet?
Voor wat betreft het patroon moet in dit scenario in ieder geval de rode Micro [3] nog worden gezet. Daarna een kleinere correctie als rode [4] en vervolgens de opwaartse rode Micro [5]. Prijsniveaus die hierbij van belang zijn:
- rond de 1196 is de paarse Minute (iii) 1.618 van de paarse (i);
- op 2004 heet de gele Subminuette v dezelfde lengte als de gele i;
- in de buurt van de 1215 heeft de rode [3] de prijslengte van 1.618 van de rode [1].


Indien de SPX niet echt door wil stijgen of dalen dan zou in één van de alternatieve scenario’s de paarse Minute (iii) al gezet kunnen zijn en nu de paarse (iv) als een Triangle vorm kunnen krijgen. Maar zo zijn er momenteel legio varianten te verzinnen.