maandag 19 april 2010

SPX – Elliott Wave – Verlate Weekend Update

In grote lijnen kent de SPX hetzelfde scenario als zondag voor de AEX is gepresenteerd. In het plaatje voor de langere termijn is een Triple ZigZag in aanbouw. Na de laatste correctie van jan/febr is de SPX vrijwel in één lijn omhoog gegaan. Deze Impuls moet de laatste groene Minute [c] afronden. De paarse Minuette (i) en (ii) zijn gezet.


In de uitvergrote beweging vanaf de bodem van februari zien we de beweging in detail. Met de daling vanaf afgelopen donderdag lijkt het erop dat ook de paarse Minuette (iii) is gezet.
Wat in deze chart opvalt is dat de SPX de daling vrijdag stopzette op een trendlijntje dat al vijf raakpunten steun heeft geboden.


Zoomen we nog verder in dan valt op dat de daling vanaf de paarse Minuette (iii) een duidelijk impulsief karakter heeft. In een mooi voorbeeldmatig patroon moet de SPX nog iets dieper om met deze impuls een gele Subminuette a af t ronden.
Adder onder het gras is natuurlijk de recente historie waarin de SPX vrijwel niets anders heeft laten zien dan korte correcties om daarna weer direct noordwaarts te vertrekken.