maandag 19 april 2010

AEX - Elliott Wave - Zeg eens A

Voorlopig heeft het koersverloop van de AEX het meest weg van een op vorige week maandag (12-04) geplaatste paarse Minuette (iii).
Uitgaande van een normale ZigZag als correctiepatroon voor de paarse Minuette (iv) lijkt hiervan de gele Subminuette a nog niet gezet. Er ontbreekt voor een evenwichtig patroon nog een rode Micro 5. In kleinere timeframes zou deze wel geteld kunnen worden maar mooi is anders.

Zodra de gele Subminuette a is geplaatst mogen we verwachten dat de AEX een opwaartse beweging maakt om de Subminuette b te zetten. Daarna uiteraard de C-golf die de paarse Minuette (iv) afrond.

In theorie is de neerwaartse beweging als correctiepatroon ook volledig af te labelen. De rode [1], [2] en [3] verandert u dan in een gele abc en de paarse Minuette (iv) is gezet. Het kan maar zeker omdat de C-golf in dit geval langer is dan 1.618 van de A-golf is dit een niet erg aannemelijk scenario. Pas wanneer de AEX de huidige daling voor meer dan 0.618 Fibo corrigeert doet dit alternatief mee.