zondag 18 april 2010

AEX - Elliott Wave - WeekendUpdate wk15

Afgelopen vrijdag zijn er weer de nodige beren wakker geworden uit hun verlengde winterslaap. De grote vraag gaat natuurlijk worden of de AEX nu een grotere neerwaartse beweging gaat inzetten of dat het de zoveelste milde correctie op rij gaat worden.

In het langere termijn plaatje gaat het voorkeursscenario nog steeds uit van een nog niet afgeronde Triple ZigZag die uiteindelijk de rode Intermediate 4 moet gaan zetten.
Van deze Triple is de laatste ZigZag in aanbouw en daarvan moet alleen de afrondende groene Minute [c] nog geplaatst worden.

Van deze C-golf zijn in dit scenario in ieder geval de eerste twee golven van een Impuls gezet; de paarse Minuette (i) en (ii). Met de beweging van vrijdag heeft het er in ieder geval de schijn van dat ook de paarse Minuette (iii) is geplaatst. Hiermee zou de AEX nu op weg zijn de paarse (iv) te plaatsen om daarna aan de afrondende opwaartse 5-golf te beginnen.

In de inzet ziet u dat de groene Minute [c] - en daarmee de totale Triple – ook af te labelen is. Dit uiterst bearish scenario gaat pas meedoen bij een koers onder de 327.x.



Voor de korte termijn maar even drie plaatjes.

In het scenario hieronder is de paarse Minuette (iii) nog niet gezet, ‘slechts’ de gele Subminuette iii van deze Minuette. De AEX zou daarmee de neerwaartse correctie al zo’n beetje achter de rug hebben.
Qua patroon valt er veel op het plaatje aan te merken. Met name de - ten opzichte van de gele i - korte Subminuette iii bevalt niet echt, maar het kan.


In dat opzicht is het scenario waarin de paarse Minuette (iii) is geplaatst een beter verhaal. Vanaf 12-04 is in het plaatje een gele Subminuette a in de maak.
Uitgaande van een normale ZigZag zou daarna een opwaartse gele b moeten volgen en uiteraard daarna de afrondende Subminuette c voor de plaatsing van de paarse Minuette (iv). Ideaal koersdoel hierbij is de 341.x (0.382 van de Minuette (iii) ) maar het mag ook verder.
Natuurlijk zijn andere correctiepatronen mogelijk maar dat moet het koersverloop ons maar leren.


En uiteraard als laatste het bearish scenario waarbij de rode Intermediate 4 is afgerond en de AEX een diepe duikeling moet gaan maken.
Voorlopig kan dit scenario mooi synchroon lopen met het vorige plaatje. De 123 van een Impuls en de ABC van een ZigZag kennen een zelfde patroon tot de C langer wordt dan 1.618 van de A. In dat geval hebben we waarschijnlijk met een grotere correctie te maken.