zondag 7 februari 2010

UUP - dollarindex

Dat de Dollar doorgaans een ‘inverse relation’ heeft met de stockmarkets zal genoegzaam bekend zijn. Wel aardig om te zien is dat waar de US-indices een Hammer als dagcandle laten zien, de UUP (Dollar-index) een Shooting Star heeft gevormd. Maandag een rode candle met een grote body ernaast en we hebben een Evening Star ... een bearish reversal pattern met een hoge betrouwbaarheid.

(klikken voor een groter plaatje)

Vanaf de lows van eind vorig jaar is een perfecte ZigZag labelbaar waarbij de C vrijwel exact dezelfde lengte heeft als de A. Gecombineerd met een Evening Star mag een stevige neerwaartse beweging verwacht worden.

In principe is met een ZigZag een complete (in dit geval opwaartse) correctie afgerond en kan de UUP weer richting de low op 22.x gaan.

Uiteraard zijn er valkuilen.
Een ZigZag is een enkelvoudige correctiegolf en die kan in combinatie met andere correctiegolven een vervolg krijgen.
Daarnaast kan de correctie vanaf de lows ook als begin van een Impuls gelabeld worden waarbij nu de 1 van een 3-golf is gezet. Ook de 2 van 3 mag een aardig eindje naar het zuiden.

Hoe dan ook .... een pullback richting in eerste instantie de 23.4 lijkt een logisch vervolg waarbij wel een aantal gapjes gedicht moeten worden. En daar kijken we wel weer verder.