zondag 7 februari 2010

AEX - Elliott Wave - Weekend-update II

In het bearish scenario wordt uitgegaan van een op 11-01 afgeronde Triple ZigZag en daarmee de plaatsing van de rode Intermediate 4. De rode 5 moet de AEX normaal gesproken weer onder de bodem brengen van 03-2009.

Dit bearish scenario wordt pas echt interessant wanneer de AEX onder de 300.5 duikt met de 297 als laatste strohalm. Rond dat niveau zijn namelijk de lows uit november uitgenomen en voor het bullish scenario van gisteren zijn deze niveau’s van groot belang. Blind short rond die tijd ...... ik dacht het niet maar daar kom ik tegen die tijd wel op terug.

In het bearish scenario moet de rode Intermediate 5 de AEX onder de 200 brengen. Een golf 5 dient òf een Impulse òf een Ending Diagonal als interne structuur te krijgen. Uiteraard gaan we in eerste instantie uit van een Impulse.
Van deze Impulse is nu de blauwe Minor 1 in de maak.

(klikken voor een groter plaatje)

Voor de wat kortere termijn maar even 2 plaatjes.

In de variant hieronder is van de Minor 1 afgelopen vrijdag de groene Minute [i] geplaatst en mag de AEX richting 330/334 om de Minute [ii] te plaatsen.

(klikken voor een groter plaatje)

In de tweede variant is de AEX al wat verder. De groene Minute [i] en [ii] zijn geplaatst en de [iii] is gestart. Ook deze groene Minute [iii] moet en Impulse krijgen als interne structuur en daarvan is de eerste golf - de paarse Minuette (i) - waarschijnlijk geplaatst. Koersdoel voor de paarse Minuette (ii) is in deze variant de zone 322.3/327.5.

(klikken voor een groter plaatje)

Tot slot
- Blijf oog houden voor de fases waarin de verschillende scenario’s synchroonzwemmen.
- Mocht de AEX maandag geen opwaartse correctie van enige betekenis laten zien dan mag rond de 311 steun verwacht worden en is daaronder de 300 snel aan de beurt.