dinsdag 5 januari 2010

UUP (dollarindex)

De shooting star in de weekchart van de UUP (dollarindex) van 2 weken geleden heeft zijn werk voorlopig gedaan. Dit reversalpattern was een prima indicatie voor de verwachte pullback van de dollar.

De bekende inverse relation met de stockmarkets bleef dit keer niet uit. De relatie is een aantal weken lang danig verstoord geweest. Wellicht gaat het nu weer op dezelfde tegengestelde voet verder.

Opvallend is nu dat de UUP zijn hoofd aan de bovenkant heeft gestoten aan de gap uit september vorig jaar en gisteren een low heeft laten zien waarbij de gap uit december ‘to the penny’ werd gesloten. In technisch opzicht om van te smullen.

(klikken voor een groter plaatje)

In de dailychart zien we nu een duidelijke vlag ontstaan. Zoals bekend is dit een voortzettingspatroon. Uiteraard wordt het patroon pas bevestigt bij een opwaartse uitbraak uit dit patroon. Elke eerdere actie heet speculatie ... kan natuurlijk maar dan wel met een strakke van tevoren gedefinieerde stop.

Het devies is toch eerder om rustig te wachten en te kijken of het reversalpattern een vervolg krijgt dan wel de vlag het volgende technisch hoogstandje wordt.