dinsdag 5 januari 2010

AEX - Elliott Wave update

Met het gestuiter van vandaag heeft de AEX volstrekt duidelijk gemaakt dat we met een golf 4 te maken hebben, in dit geval een Micro [iv]. En dan één van gecompliceerde aard ook. Op de 2h-chart is het gejojo niet eens zo goed te zien maar in kleinere timeframes des te beter.

(klikken voor een groter plaatje)

Wat nu??
De AEX zit in 3 gradaties tegen het einde van een opwaartse impuls. Alleen op het kleinste (rode) Micro-niveau ontbreekt in het voorkeurspatroon nog een opwaartse 5. Met recht kan gesteld worden dat voor nu de krenten even uit de pap zijn.

Feitelijk staan we nu voor 3 miniatuurscenario’s.
1.
Het blijft voorlopig een tijdje jojo-en tussen de 336.8 en 343.6. Dit alles nog steeds als onderdeel van een rode golf [iv] op Micro-niveau
2.
De 343.6 wordt opwaarts uitgenomen en de AEX laat een normale (rode) golf 5 zien als afronding van het patroon met nog steeds de 346.5 / 349.5 als koersdoelzone.
3.
De 336.8 wordt neerwaarts doorbroken en daarmee is de rode 5 als failure te labelen. Dat zien we vaker na een gecompliceerde golf 4. Daarmee mogen de paarse (iii), de gele V en de rode [v] als gezet worden beschouwd. Een goede bevestiging is het uitnemen van de 333.93 maar vanwege de daar ongunstige risk/reward zal ik daar niet op wachten.

Voor het geval het bij 3 genoemde miniscenario zich voltrekt .... na een geplaatst paarse Minuette (iii) volgt een Minuette (iv). Koersdoel voor deze 4 is in eerste instantie 0.382 berekend over golf (iii), ofwel in dit geval de 331.25 (uitgaande van een top op 343.6).
En ook in deze gradatie mogen we niet verwachten dat deze golf 4 het ons makkelijk gaat maken. Pap zonder krenten.