maandag 4 januari 2010

AEX - Elliott Wave - update

De AEX heeft er duidelijk zin in aan het begin van het jaar. Opvallend is dat we de afgelopen weken niets anders zien dan zeer beperkte correcties op de stijgende trend. Beren die de euvele moed hebben te ontwaken uit hun winterslaap worden resoluut hun hol weer in geknuppeld.

Al die halve correcties maakt het wel lastig om in het juiste ritme te blijven labelen. Welke golf behoort nu bij welke gradatie??

In het voorkeursscenario voor de korte termijn is het in ieder geval duidelijk dat de paarse Minuette (iii) nog steeds in de maak is. Langzaam maar zeker bereikt deze (iii) de al langer genoemde zone 346.5 / 349.5. Daar midden in geeft de uurchart een PR op 347.6.

(klikken voor een groter plaatje)

Zoomen we verder in dan lijkt het er het meest op dat de Minuette (iii) met zijn (haar??) laatste subgolf bezig is; de Subminuette V dus.
Kijken we naar koersdoelen dan zien we dat een golf 5 meestal een fibo-relatie heeft met de golf 1 uit dezelfde gradatie. De AEX heeft de 0.618 reeds te pakken. Rond de 347 - dus in de koersdoelzone - heeft de gele golf 5 dezelfde lengte als de gele golf 1.

Een aanwijzing voor een geplaatste paarse (iii) zien we bij het neerwaarts doorbreken van de 333,93. Ook daarboven liggen nog wel de nodige meer speculatieve koersniveau’s die een indicatie geven voor een geplaatste (iii) maar die worden pas relevant wanneer de koers ook een bevestiging geeft door bijvoorbeeld een duidelijk een reversalpatroon. Een dergelijk patroon kan ik nu met de beste wil van de wereld niet ontdekken.

Voor de LT-update, zie het blogbericht van afgelopen zaterdag.