zondag 18 juli 2010

AEX - Elliott Wave - Nog geen KO

De doorbraak door de 326 is een stevige tik op de kop van de bulls. Onder de 318 volgen de eerste acht tellen rust. Voor een KO moet de 306.27 of nog beter de 310.48 uitgenomen worden.

Gisteren is voor de AEX het meest bearish scenario voor de wat langere termijn geblogd. Hierin is de AEX begonnen aan de paarse Minuette (iii) van de groene Minute [iii]. Koersdoel voor de paarse (iii) is in dit scenario de 276.8 met in een ideaal patroon op 311.5 een eerste tussenstop.

In het plaatje hieronder is ingezoomd op dit LT-scenario.
Op de eerste plaats valt op dat de paarse Minuette (ii) als correctiegolf een gedrocht is. Een ZigZag waarbij de C-golf een lengte heeft van ongeveer 2.618 van de A-golf is niet bepaald een patroon uit het boekje. Het mag volgens de EW-regels maar daar is alles mee gezegd.

Voor een bevestiging van de geplaatste Minuette (ii) is het doorbreken van de 318 (0.618 over de (ii)) een belangrijk niveau.

Vanaf de top op 337.73 zijn 5 golfen te constateren. Zo kort na de top is het lastig om de direct de juiste gradatie en de juiste count te pakken. Educated guess is dat een rode Micro [1] op een afronding afstevent. De laatste subgolf 5 zou daarbij in een verlengde uitvoering de 318 niet voorbij mogen.



Zolang de AEX boven de 318 weet te blijven doet het scenario waarin de groene Minute [ii] nog geplaatst moet worden nog volwaardig mee. Hier is vanaf de low in mei een Flat in de maak waarvan alleen de paarse Minuette (c) nog geplaatst moet worden.

De laatste top op 337.73 is in dit scenario een gele Subminuette iii.
De gele iv zou in een voorbeeldmatig patroon eigenlijk rond de 326 moeten uitkomen maar een 0.618 correctie naar de 318 is ook nog acceptabel. Zodra de gele iv is geplaatst volgt de afrondende gele Subminuette v waarmee tevens én de paarse Minuette (c) én de groene Minute [ii] worden geplaatst.

In het plaatje ziet u ook een alternatieve count waarbij op 14-07 de groene Minute [ii] is geplaatst. Niet geweldig is dat de C-golf van de Flat hier niet uit komt boven de A-golf. Echter, de vrijwel exacte 0.618 correctie over de groene Minute [i] is perfect en het ‘gedrocht’ uit het eerste scenario is hiermee verholpen.