vrijdag 23 april 2010

SPX - Elliott Wave Update - Follow the leader

Gisterne nam de Nasdaq de top van vorige week uit. Niet veel maar toch .... de Nasdaq heeft vaak de neiging om op de troepen vooruit te lopen.

Volgt de SPX deze beweging dan hebben we een setup voor een golf 3 van 5 die de SPX in potentie naar de 1235 kan gaan brengen.
In dit scenario is de paarse Minuette (iv) gezet en heeft de SPX van de paarse (v) de gele Subminuette i en ii reeds geplaatst. Een doorbraak door de 1213.9 bevestigt de start van de gele Subminuette (iii).


Zeker vanwege de in prijs en tijd korte paarse Minuette (iv) uit het vorige scenario ook aandacht voor de konijn uit de hoge hoed.
Een doorbraak door de 1213.9 laat ook het scenario open dat de SPX werkt aan een Expanded Flat waarbij de gele Subminuette b hoger mag komen te liggen dan de top op 1213.9. In een EF moet de SPX na het plaatsen van deze gele b alsnog richting zuiden voor de gele Subminuette c (en de plaatsing van de paarse (iv) ).
Kortom .... strakke stop bij een doorbraak door de 1213.9.

Mocht de SPX direct richting zuiden vertrekken dan mag u de Expanded Flat inwisselen voor een normale ZigZag waaraan alleen de C-poot nog ontbreekt.