zondag 7 maart 2010

SPX - Elliott Wave - Weekendupdate (bullish)

Voor de SPX heb ik momenteel voor de langere termijn 3 plaatjes die uitgaan van een verdere stijging. Het LT-scenario hieronder sluit aan bij het AEX-bull-scenario. De andere 2 hebben meer opwaarts potentieel en komen uit de kast wanneer de SPX met overtuiging de 1155 weet te halen.
Van een Triple ZigZag moet alleen de laatste ‘Zag’ (de groene Minuete [c] dus) nog geplaatst worden. Van deze C-golf zijn de eerste 2 subgolven (paarse Minette (i) en (ii) ) goed te markeren.



Het plaatje voor de kortere termijn heb ik ter lering ende vermaeck voorzien van wat teksten. U mag het ermee eens zijn of niet ...... trek in ieder geval uw eigen conclusies.



Tot slot nog iets over het belang van de groene [b] in het plaatje hierboven.
Op de dagelijkse checklist staat hier Volume. Je kan van alles en nog wat doen aan chartreading, EW-counts, gebruik maken van indicatoren ....... wanneer een analyse niet ondersteund wordt door het volume moeten de conclusies met één of meerdere korreltjes zout genomen worden.
Ik gebruik hiervoor mn. de Spiders. In de onderstaande plaatjes ziet u dat de B-golf werd geplaatst onder een volume dat we sinds maart 2009 niet meer hebben gezien. De markt geeft op zo’n moment een duidelijk signaal af dat het niet lager mag en dat signaal zou geen TA-er mogen negeren.