zondag 7 maart 2010

AEX Elliott Wave - Weekendupdate (bullish)

Vandaag dus de bull-scenario’s, te beginnen met de AEX.

In het LT-plaatje is de rode Intermediate 4 nog onderweg. De interne structuur voor deze 4-golf is een Triple ZigZag waarvan de laatste ZigZag in de maak is.

Van deze ZigZag zijn in dit scenario de groene Minute [a] en [b] gezet en moet de [c] het patroon gaan afronden.
In eerdere updates heb ik ‘de plek van de groene [b]’ vanuit de TA-gereedschapskist bewierookt. In de chart wordt een aantal daarvan gevisualiseerd.
Ik zou iedere ‘doehetzelfer’ willen adviseren om bijv. het gratis pdf-je van Hr. Bakker (Introductie tot TA) eens naast de koersontwikkeling vanaf 11-01 te leggen ..... zeer leerzaam.



In de uit de dagelijkse updates bekende 2h-chart ziet u de laatste ZigZag meer in detail.

De Impulsgolf vanaf 26-02 is indrukwekkend. Niet zozeer qua prijs (de pd’s zijn hier steeds genoemd) maar wel in tijd ... imposant. Gevolg hiervan is wel dat koersdoelen zijn bereikt zonder dat in het patroon een mooie EW-count te maken is.
Hoe dan ook .... in een klassiek EW-patroon ligt het hoogste koersdoel voorlopig op de 357 en zou de AEX op weg daar naar toe nog 2 neerwaartse correcties moeten laten zien.

Voor elke subsubsub-golf is het nu zaak de standaard fibo-verhoudingen goed in de gaten te blijven houden. Afwijkingen op ‘normaalverhoudingen’ zijn bij voorbaat verdacht. Het begint met de vraag waar de gele Subminuette iii geplaatst gaat worden ..... of misschien staat die er al maar dan verstopt in kleinere timeframes .....
We zullen zien.