zaterdag 6 maart 2010

SPX - Elliott Wave - Weekendupdate (bearish)

De top van 19-01 was er een van uitzonderlijke schoonheid. Een perfecte match van tijd, prijs en patroon. Alleen al om die reden zou ik het aardig vinden wanneer de SPX onder de 1150.45 zou blijven. Het vervolgpatroon na 19-01 maakt echter dat de ruimte hiervoor uiterst krap geworden is en volgens de EW-richtlijnen niet erg waarschijnlijk.
Daarnaast ..... het zou mij niet verbazen wanneer de Marketmovers dhr. Prechter en aanhang voor de zoveelste keer een tik om de oren willen geven door in ieder geval de 1150.45 uit te nemen. 200% short schijnt het tradingadvies geweest te zijn. Op zich al vragen om moeilijkheden.

In de LT-chart is de beperkte ruimte tot de 1150.45 goed te zien. Vanuit een andere TA-invalshoek kan nu op een dubbele top gespeculeerd worden maar daarvoor hebben we natuurlijk wel een toppatroon nodig. Daar is nu (nog) geen sprake van. Eerst zien en dan geloven dus.

Corrigeert de SPX onder de 1150.45 dan moet een paarse Minuette (i) de index in 5 stappen richting ca. 1060 brengen. Een veel mildere correctie (grofweg tot 1100 of hoger) past veel beter bij een bullish vervolg.



In de 1h-chart zien we dat de paarse Minuette (c) en de groene Minute [ii] af te labelen zijn. Probleem alleen is dat we nog geen enkele aanwijzing hebben dat er sprake is van topvorming en dat daarnaast de richtlijn C = A boven de 19-01 top ligt.
De conclusie is dus dat de trend UP is en alleen een spoedige correctie van een %-tje of 5 het bearscenario overeind houdt. Maar ook hier geldt ..... ‘expect the unexpected’.