woensdag 3 maart 2010

SPX - Elliott Wave update

In het bearscenario moet de SPX een afgeknepen (paarse) C-golf plaatsen om onder de top van 19-01 te blijven. Vooralsnog ben ik niet enthousiast over de kansen maar zolang het kan ....

Vanaf de low op 1086 zien we dat de SPX in gestrekte draf richting noorden is vertrokken en onderweg slechts minimale correcties heeft laten zien. Dit mag u met een gerust hart als een bullish patroon zien.

Wat gekunsteld treft u in de chart een gele Subminuette i, ii en een iii met vraagteken aan. Er ontbreken nog een iv en een v. Gelet op de interne verhoudingen is een koers tussen de 1130 en 1135 mooi voor de v en dus ook voor de paarse c en de groene [ii]. Het kan allemaal maar in een mooi patroon zouden deze golven beter passen in een lagere gradatie.

Hoe dan ook .... in deze telling moet de SPX voorlopig boven de 1106.7 blijven. Daaronder is in het berenplaatje de groene Minute [ii] geplaatst en kan de afstort beginnen. Beneden de 1086 is een betere bevestiging.

Het blijft echter oppassen. In het (bullish) patroon is bij een koers onder de 1106.7 slechts de Subminuette i geplaatst en komt na de ii een opwaartse Subminuette iii die de beren nog veel pijn gaat doen.


Zoals ook gisteren aangegeven ..... rond de 1135 post ik ook het bullish plaatje.