woensdag 3 maart 2010

AEX - Elliott Wave EOD-update

Vandaag is exact het 0.618 Fiboniveau bereikt, berekend over de daling vanaf 11-01 tot 08-02. Voor wat betreft de weer verbluffend mooie symmetrie tussen het bull- en bearscenario ligt hier zo’n beetje het kantelpunt.

Het bullscenario blijft op schema lopen richting de 345 en eenmaal boven de 11-01 top naar de 357. De kracht van de stijging past uitstekend bij een Minuette (iii). In de interne structuur van deze Impuls zijn alleen nog maar een gele Subminuette i en ii te herkennen. Na een korte correctie zou de Minuette (iii) in een voorbeeldmatig patroon rond de 339 afgerond moeten worden (golf 3 = golf 1 x 1.618). Hier ligt ook nog een top uit begin februari te wachten.



In het bearscenario wordt het steeds meer wringen om onder de top van 11-01 te blijven. Het hierboven genoemde 0.618 Fiboniveau is qua prijs prachtig voor de groene Minute [ii] maar qua patroon ligt een vergelijkbaar vervolg als in het bullplaatje (richting 339 dus) meer voor de hand.

Mocht op de top van vandaag toch de groene Minute [ii] gezet zijn dan is - in tegenstelling tot wat gebruikelijk is - de interne structuur van de paarse Minuette (c) amper in de 2h-chart te ontdekken. Vreemd maar niet volstrekt onmogelijk.