maandag 8 maart 2010

Het EW-boek

Met enige regelmaat wordt er zowel nationaal als internationaal een enorme hoeveelheid bagger uitgestort over EW. Als het gaat om de wijze waarop EW veelal wordt toegepast is dit in mijn ogen volledig terecht. Jammer is alleen dat in alle ongenuanceerde kritiek ook ‘the Principle’ omzeep wordt geholpen.

Elliott Wave is als een goed boek. Halverwege heb je nog geen idee hoe het afloopt en het nodigt uit om geboeid verder te lezen.
Helaas zien we in de toepassing van EW te vaak dat ‘de verteller’ u op basis van het eerste hoofdstuk wil wijs maken hoe het boek gaat aflopen. Niet handig en niet geloofwaardig.

Elliott Wave is geen glazen bol maar een vorm van patroonherkenning/analyse. Een prachtig middel om de beurs te lezen maar dan wel bladzijde voor bladzijde. Hierbij mag u natuurlijk best fantasieën hebben over het vervolg. Als deze hersenspinsels dan maar waardevrij zijn en niet worden ingegeven door het (door mij zo verachte) begrip visie.


Mits goed toegepast is het redelijk uniek hoe goed de beurs zich de afgelopen weken met behulp van EW heeft laten lezen. Niet vaak trekken ‘bull- en bearfantasieën’ zo mooi gezamenlijk op. Steeds tot een bepaald schanierpunt om daarna weer een stukje van het vervolgscript prijs te geven. Boeiende materie.

Vrijdagmorgen en vanmorgen heb ik de 15’-chart gepost met daarin de ‘EW- alinea’s’ die zowel in de ‘bull- als bear-paragraaf’ passen. Niet het hele hoofdstuk, laat staan het hele boek.
Dit louter en alleen als voorbeeld hoe op relatief eenvoudige wijze EW een prima hulpmiddel kan zijn bij het verdienen van een goed belegde boterham. 6 indexpunten winst ten opzichte van het vrijdagmorgenbericht terwijl de AEX van 333.9 naar 336.9 is gegaan. Niet gek voor een daytrader.

(08-03-2010)