maandag 8 maart 2010

AEX - Elliott Wave EOD-update

Weinig veranderd in de 2h-charts. De AEX heeft tov vrijdag direct bij opening een hogere top gezet maar daarna wat last gekregen van hoogtevrees. Nu is die kwaal best te overwinnen maar doorgaans niet op eigen kracht.

Ondanks het in de charts ingetekende patroon ..... het koersverloop duidt nog niet op een geplaatste (voorlopige) top. Om ‘gezondheidsredenen’ zou dit welkom zijn maar zolang hier geen sprake van is is de trend up.

In het bullplaatje staat de gele Subminuette iii er nog steeds met een vraagteken. Een neerwaartse gele iv zou in een mooi patroon - uitgaande van de huidige top - de 332.7 moeten halen maar veel aanstalte wordt er nog niet gemaakt.

Wanneer de AEX onder de 328 corrigeert kon de kleur van de gele iii wel eens veranderen in paars.


Het bearscenario volgt tot nu toe hetzelfde patroon met dus ook een vraagteken bij de gele Subminuette iii. Ook hier past een correctie in de zone 328/332.7 prima in het getoonde patroon.

Onder de 328 moet mogelijk de gele iii plaats maken voor een paarse Minuette C en dus ook voor de groene Minute ii. Een daling onder de 322.6 is een betere bevestiging.