dinsdag 9 maart 2010

SPX - Elliott Wave update

In het bullish scenario van de SPX ontbreekt nog een groene Minute [c] die vanaf maart 2009 een Triple ZigZag moet afronden.

De C-golf moet in dit scenario een Impuls krijgen als interne structuur en daarvan zijn de paarse Minuette (i) en (ii) gezet.

De golf 3 die nu in aanbouw is zou bij voorkeur uit moeten komen boven de 1155. Daar is de paarse (iii) namelijk langer dan de (i) en dat zien we graag.
Wanneer u de interne structuur van de paarse (iii) bekijkt dan is deze volledig af te labelen. Of het daarmee aannemelijk is dat de (iii) de genoemde 115 gaat halen .... ik twijfel ....
Een eerste aanwijzing voor een neerwaartse correctie (paarse (iv) ) zien we wat mij betreft pas wanneer na een geplaatste paarse Minuette (iii) een duidelijke gele Subminuette a op de borden komt.

Mocht het de (iii) inderdaad niet lukken de 1155 uit te nemen dan geeft dat in dit scenario z’n beperkingen aan de Minuette (v) .... maar daar zijn we voorlopig nog niet aan toe.



Het bearish scenario is van een compleet andere orde. De door de beertjes zo vel begeerde Minute [ii] kan afgelabeld worden. We zien de SPX echter nog weinig aanstalten maken om lagere regionen op te zoeken en dus is elke roep om voor langere tijd de shorts in te duiken pure speculatie.

Bovendien ..... in dit bearish plaatje is het voor swingtraders wachten op een 3 van 3. Een paarse Minuette (iii) van de groene Minute [iii] in dit geval.

In de chart ziet u een grijs vierkantje. Pas daaronder (1116 of zo) ben ik geneigd het bearish scenario een serieuze kans te geven. Omdat we tegen die tijd alles weten over de groene [i] en [ii] zijn vanaf dat moment de nodige fiboprojecties te maken die verklappen hoe de [iii] zich in een ideaal patroon dient te gedragen.



De bijbehorende LT-plaatjes staan in de weekendupdates.