vrijdag 19 februari 2010

SPX - Elliott Wave update

Gisteren blogde ik dat expirationday doorgaans weinig invloed heeft op de EW-scenario’s maar wel vanaf het paarse Minuette niveau en lager voor verrassingen kan zorgen. Gisterenavond heeft de FED daar nog een schepje bovenop gedaan dus het belooft een interessante dag te worden waarbij nogal wat verschillende belangen een rol spelen.

Sec kijkend naar EW-patronen dan valt op dat de groene Minute [ii] in tijd en prijs een vrijwel ideale verhouding heeft. Een iets lager correctie dan 0.618 fibo die tot nu toe iets meer tijd heeft genomen dan de perfecte situatie voorschrijft. Door de bank genomen prachtig zo.

Over het patroon ben ik minder te speken. De aanloop vanaf 05-02 tot 12-02 was een aaneenschakeling van ‘mysteriewaves’ en sinds de paarse Minuette [c] in de maak is heeft deze Impulse wel een mooie gele Subminuette i en ii laten zien maar ontbreekt een duidelijke iii en iv. Met wat gefreubel kan de paarse [c] afgelabeld worden maar mooi is anders.

In het plaatje dus de nodige vraagtekens.
Is de paarse [c] en daardoor de groene [ii] geplaatst met slechts een minimale tussentijdse correctie (gele iv) ?? Of laat de SPX eerst nog een pullback zien om de gele iv te plaatsen om pas daarna de groene [ii] te gaan zetten??
En dit nog allemaal los van de vraag waar de expiratiebelangen liggen .... misschie wel hoger.

Tot ca. 1091 is er nog niets beslist. Daaronder lijkt het steeds meer bearish te worden waarbij de eerder genoemde 1080.3 wel eens het breekijzer kon gaan worden.
Rond de 1091 - als het al gehaald wordt - kijken we dus wel weer verder. En wie in dit scenario bang is de groene [iii] te missen ..... het is nog geen paarse (iii) van [iii] ....