donderdag 18 februari 2010

AEX - Elliott Wave EOD-update

De AEX plakt vast aan met het 0.382 fibo-niveau berekend over de daling vanaf 11-01. Morgen expireert er het nodige. Voor de scenario’s maakt dat doorgaans weinig uit maar vanaf de Minuette gradatie kan dit verrassende bewegingen geven. We zullen zien.

In het bullplaatje moet de AEX zoals bekend de Triple ZigZag nog gaan afronden met koersen boven de 345. Een Minute [C] - bij voorkeur opgebouwd uit een normale Impuls - mag dit voor zijn rekening gaan nemen.
In dit scenario is van deze Impuls de paarse Minuette (i) in de maak. Deze eerste golf zou ‘afgelabeld’ kunnen zijn op 324.5 maar een klassieke opbouw vraagt eigenlijk om nog een beweging naar ca. 328. Ik ben benieuwd.
Zodra de paarse Minuette (i) gezet is mag de AEX - afhankelijk va waar deze paarse (i) geplaatst wordt - terug naar de 316.5 / 318 zonder dat het scenario schade oploopt.



Wanneer we er in het bearscenario vanuit gaan dat een golf 2 meestal 0.5 tot 0.618 van golf 1 corrigeert dan zou de groene Minute [ii] nog de nodige opwaartse ruimte hebben (328.x / 332.x). Feitelijk kan hierbij ongeveer hetzelfde parcours afgelegd worden als in het bullscenario.

Mocht de AEX nu in één streep (met de nadruk op streep) onder de 316.5 duiken dan mogen we ervan uitgaan dat de groene Minute [ii] is geplaatst en de door de beertjes lang verwachte 3-golf is begonnen.