woensdag 17 februari 2010

SPX - Elliott Wave update

De EW-setup van gisteren werd mooi uitgespeeld en dat werd wel eens een keer tijd. Het is normaal dat zeker de helft van de setups de mist in gaat maar de laatste week werd bijna elke setup hardhandig omzeep geholpen. Niet erg wanneer je een scheiding maakt tussen setup en entrylevel maar het doet wel een aanslag op je geduld.

De beweging lijkt tot nu toe het meest op een Double ZigZag waarbij de tweede ZigZag onderweg is.
In één beweging heeft de SPX het 100% fiboniveau gehaald van de gele Subminuette w en 161.8% van de rode Micro [A].
Of hiermee de gele Subminuette y en dus ook de groene Minute [ii] is gezet is maar de vraag. In kleiner timeframes zie ik namelijk geen mooi afgeronde Impulse. Daarnaast lonken de gisteren genoemde fibo-niveaus

Qua tijd heeft de groene [ii] nu een ideale verhouding met de groene [i] maar daar moet bij gezegd worden dat een in tijd langere correctie (tot medio volgende week) nog prima in de normaalverhoudingen past.
De grijze box is hierbij zowel in hoogte als breedte van belang. Daarbuiten mag maar duidt er vaak op dat er zich een ander patroon ontwikkelt. Het blijft boeiend ....


Zoals gisteren aangegeven mist tussen de gele en groene labeling de paarse Minuette gradatie. Ik twijfel nog steeds waar ik moet ‘relabelen’ dus voorlopig laat ik het maar staan. Mocht de groene [i] een paarse (i) worden dan ........ arme beertjes.