woensdag 17 februari 2010

AEX - Elliott Wave EOD-update

In de twee gisteren overgebleven scenario’s was qua patroon eigenlijk alleen maar ruimte voor een stijging. Regelmatig tart de beurs al het hier aanwezige geduld maar wat is achteraf het probleem wanneer de goede richting uiteindelijk toch wordt gekozen.

En nu ....
In beide scenario’s zou op (Sub)Minuette-niveau een pullback op zijn plaats zijn. Van een duidelijk (tijdelijk) toppatroon is nog geen sprake maar wellicht helpen de yanks ons daarbij een beetje.
Bij een pullback wordt het met name interessant of de boven- of onderkant van de gapwindow (die vandaag is ontstaan) steun gaat bieden.
Hoe de beweging vanaf 08-02 in kleinere gradaties gelabeld moet worden is hier voorlopig ‘no point of interest’.


In het bullish scenario moet de paarse Minuette (i) nog geplaatst worden. De aanloop daarnaar toe is vreemd. De opwaartse beweging die gisterenmiddag werd ingezet zou een golf 3 van Subminuette-niveau kunnen zijn. Na de pullback moet een golf 5 dan de paarse Minuette (i) plaatsen ..... ergens in de zone 326/330.


In het bearplaatje staat de groene Minute [i] op 08-02 en heeft de groene [ii] nog tijd genoeg om een ABC te construeren.
De paarse Minuette (a) heeft een ideaal koersniveau bereikt en als de drie laatste candles een toppatroon weergeven (wel beetje speculatief om dat nu te veronderstellen) dan moet de pullback nu de B-golf gaan plaatsen. Gapfill zou hierin prima passen.
Onder de 316.5 bestaat de kans dat de groene Minute [ii] geplaatst is en de [iii] is begonnen.