zondag 14 februari 2010

SPX - Elliott Wave - LT

Voor de SPX geldt dat het patroon vanaf 6 maart 2009 bijna niet anders gelabeld kan worden als een afgeronde Triple ZigZag, maar later meer daarover.
Qua prijs is meer dan 50% van de totale daling die begon in 2007 gecorrigeerd. Daarnaast is de top van 20 januari keurig in de buurt van een 61.8 correctie over de afstort vanaf mei 2008 tot maart 2009.
En voor degenen die timing een interessant aspect vinden ..... het aardige is dat een top van 20 januari amper een verassing is ..... 11-07-2007 ..... 06-03-2009 ..... 0.618 ..... maakt 20-01-2010.
Weer eens een mooi staaltje van tijd, prijs en patroon dus.

Wanneer u de EW-blogs aan de andere kant van de grote plas bezoekt zal het onderstaande LT-plaatje van de afgeronde Triple ZigZag niet echt verassen.
De vraag is wel welke labeling we nu moeten hangen aan het afgeronde patroon. Wanneer dit een Intermediate 4 is dan heeft de SPX alleen nog een 5-golf te gaan voordat weer aan een grote opwaartse correctie kan worden begonnen. Is het een Primary 2 dan is het neerwaarts potentieel nog veel groter. We zullen zien.


Is er dan geen escape meer voor de SPX? ....... Uiteraard wel zou ik haast zeggen maar in dit geval kost het erg veel moeite een bullish LT-scenario te labelen.

Het wat mij betreft minst lelijke patroon is een count waarbij de SPX vanaf september begonnen is aan een Expanding Triangle, een correctiegolf met abcde als interne structuur.
De groene e-golf die nu in de maak is moet de X plaatsen van een combinatiepatroon. Een e-golf mag overshoot hebben en dus mag het in dit patroon lager dan de onderste groene lijn. Zodra de e-golf en daarmee de X gezet is heeft de SPX weer ruimte om de top van 20-01 uit te nemen.
Zowaar niet moeders mooiste maar het kan.


De update van het korte termijn plaatje komt dinsdag.