zondag 14 februari 2010

AEX - Elliott Wave - Weekendupdate KT

De korte termijn plaatjes met een waarschuwing vooraf .....
Het koersverloop van de afgelopen week heeft in mijn ogen weinig prijs gegeven over het vervolgpatroon. In de verschillende scenario’s probeer ik als een schaker een aantal zetten vooruit te kijken maar heb daarbij natuurlijk geen zicht op wat mijn tegenstander voor snode plannen heeft. Soms heeft mijn concurrent maar een zeer beperkt aantal mogelijkheden ...... nu verkeert de AEX in een fase waarin het aantal te verwachten zetten schier onuitputtelijk is.
De getoonde KT-scenario’s lijken een drietal logisch vervolgpatronen aan te geven. Maar juist nu er zo weinig prijs gegeven is en de AEX mogelijk andere plannen heeft is het belangrijk om snel te schakelen in gevallen het koersverloop wat anders laat zien.


De LT-scenario’s zijn gisteren geblogd en uiteraard zoomen de KT-scenario’s hier verder op in.

In het bullish scenario moet de Triple ZigZag nog afgerond worden met koersen boven de 345. Van de Triple is de laatste ZigZag onderweg. De groene Minute [a] is gezet op 11-01 en mogelijk geldt hetzelfde voor de groene [b] op 08-02.
De B-golf mag als het om de prijs gaat nog lager gezet worden maar of dit nog in het patroon past is maar zeer de vraag.

Uitgaande van een geplaatste groene Minute [b] is nu de groene [c]in de maak. Vijf paarse subgolven moeten de AEX boven de 345 brengen. Daarvoor moet de AEX nu eerst de gap van 05-02 op gaan zoeken. Vanaf daar zien we weer verder.


De bearish scenario’s gaan uit van een op 11-01 afgeronde triple ZigZag waarmee tevens de Intermediate 4 is geplaatst.

In het - in ieder geval voor de korte termijn - meest bearish scenario heeft de AEX de groene Minute [i] en [ii] al achter zich gelaten en staat een paarse (iii) van een groene [iii] in de startblokken.
Qua patroon kan het maar prijs en tijd werken in het nadeel. Een golf 2 corrigeert meestal 0.5 of 0.618 van de daaraan voorafgaande golf 1 en neemt doorgaans ook minder tijd in beslag. We zien in dit scenario een paarse (ii) die de 0.382 niet heeft gehaald en al meer tijd in beslag heeft genomen dan de paarse (i).
Het kan nog steeds maar - zoals het hoort bij een 3 van 3 - zal dan met kracht en tempo de 311.x uitgenomen moeten worden.


Een goed - zo niet beter - bearish alternatief is dat de groene Minute [i] later en wel op 08-02 is geplaatst en dat nu de groene Minute [ii] in de maak is. Wat hierboven voor de paarse (ii) gold, geldt in dit scenario natuurlijk ook voor de groene [ii] ..... bij voorkeur minimaal een 0.5 correctie (328.x) en daarnaast een tijdspanne die in verhouding staat tot de groene [i].