vrijdag 29 januari 2010

You don’t need indicators III

Het patroon van lower lows / lower highs zet zich in de 3h-chart keurig voort. De top van gisteren wordt door het HiLo-script nog niet herkend als pivothigh (een lower high in dit geval) maar ik tel hem alvast op 331.6.

Nog even ter herinnering .....

SetUp
Op 12-01 zagen we een neerwaartse doorbraak van de laatste higher low van 07-01. Dit was de exit voor de longpositie (+ 18.7 indexpunten) en tevens de SetUp voor een nog in te nemen shortpositie. Het wachten was op een - in dit geval opwaartse - counterbeweging die een eerste lower high moest gaan vormen en vervolgens op een hernieuwde doorbraak van de HL van 07-01.

Entry
Nieuwe neerwaartse doorbaak van de oude HL van 07-01 (koersniveau 337.9). Dit deed zich voor op 18-01.

Exit
Een nieuwe SetUp kan als exit gebruikt worden. In dit geval dus een opwaartse doorbraak van de laatste gevormde lower high. Deze LH ligt nu op 331.6 (niet gerealiseerd + 6.3).

Een plaatje mag niet ontbreken


Nb
Ook een simpel handelssysteem als dit vraagt om een nauwgezette definiëring van wat een SetUp is en onder welke voorwaarden een SetUp leidt tot een Entry/Exit. De link uit het eerste bericht over dit onderwerp biedt ruim voldoende munitie om uw eigen handelssysteempje op te zetten.