vrijdag 9 oktober 2020

DAX – Elliott Wave Update (09-10-2020)

In de vorige update werd onze oosterburen vriendelijk verzocht een koers te laten zien boven de 12.873. Dit voor een mooi evenwichtig patroon, passend binnen het voorkeursscenario. En zoals maar weer blijkt .... als je het vriendelijk vraagt helpen ze je daar aan de andere kant van de grens graag een handje. Inmiddels staat de DAX ruim boven de 13k.

In het voorkeursscenario is een neerwaartse rode Intermediate (X) onderweg met een Double ZigZag (WXY) als interne structuur. Hiervan is de blauwe Minor W geplaatst en is nu de opwaartse blauwe X in de maak.
Zodra deze blauwe X is afgerond mag de DAX weer zuidwaarts voor een ritje van in potentie zo’n 1.100 indexpunten. Een lowerhigh in een kleiner timeframe en/of het neerwaarts doorbreken van de opwaartse trendlijn is een eerste indicatie.

Voor het scenario is het nu wel van belang dat de DAX bij voorkeur niet boven de ± 13.215 uitkomt. In dat geval moet namelijk rekening gehouden worden met een telling waarbij de rode (X) is geplaatst op de low van eind september op 12.342. In dat geval is uiteraard de rode (Z) onderweg die de DAX weer boven de 13.460 mag brengen.