zondag 11 oktober 2020

AEX – Technische Analyse (11-10-2020)

De #AEX sluit voor de 2de week op rij met een stevige winst. De afgelopen week is de index met 14.05 punten gestegen (+ 2.54%). Dit uiteraard ten opzichte van de slotstand van de week daarvoor.
Het handelsvolume ligt fractioneel boven het 50-daags gemiddelde. De ‘average’ zelf is ook stijgend. Ten opzichte van de eerste helft van dit handelsjaar ligt het volume echter nog steeds aanmerkelijk lager.

Ondanks de aanhoudende stijging staat de vaker genoemde brede tradingrange nog steeds fier overeind. De onderkant wordt begrenst door de zone; 529.8 / 534.6 en de bovenkant door de zone 580 / 587. Pas na een uitbraak uit deze range kan de beweging in de AEX weer trendmatige vormen gaan aannemen.

Dit neemt niet weg dat de AEX in de daggrafiek – dankzij de opwaartse doorbraak door de 559.99 – direct bouwt aan een HigherHigh. Het neerwaarts patroon van LowerHighs/LowerLows is hiermee hardhandig doorbroken.
Inmiddels is in dit timeframe een opwaarts trendkanaal waar te nemen. 

Voor de korte termijn lijkt de AEX dus onderweg richting bovenkant van de aangehaalde tradingrange. Normaal is wanneer deze opwaartse beweging nog wordt onderbroken voor de plaatsing van een tussentijdse HigherLow.

De 1/4-daggrafiek kende in de update van het vorige weekend al een uptrend. Door de stijging van afgelopen week is deze trend uiteraard gecontinueerd. 

In dit timeframe is nog geen spoor te herkennen van de plaatsing van een HigherHigh. Bovendien, zodra deze is geplaatst heeft de AEX voldoende ruimte om een HigherLow boven de 551.72 te vormen en daarmee het patroon van HL/LL voor te zetten.
Dit koersniveau is daarmee het ‘key-level’ voor het handhaven van de uptrend.