zondag 12 maart 2017

DAX – WeekAnalyse (Week 10-2017)

De DAX sluit de handelsweek af met op weekbasis een relatief klein verlies van 64 indexpunten (– 0.53%). De index sluit weer onder de 12k en eindigt op 11.963. Dit neemt niet weg dat de 52-WeekHigh van vorige week binnen handbereik blijft.

In de weekgrafiek is te zien dat de DAX een inside candle heeft geplaatst en dat in de vorm van een zgn. doji. Met een patroon van overwegend HigherLows en HigherHighs kent dit timeframe nadrukkelijk een uptrend waarbij momenteel een HH in de maak is.
De opwaartse trend wordt ondersteund door een ‘ascending channel of in gewoon nederlands een oplopend trendkanaal. Zodra de HigherHigh is geplaatst is het voor de uptrend zaak om bij voorkeur binnen dit trendkanaal een HigherLow te plaatsen.

De daggrafiek laat deze week een consolidatiepatroon zien. De high op 12.083 wordt inmiddels herkend als HigherHigh.
De bovenkant van de ingetekende gapwindow is gedurende de week herhaalde malen en met succes getest. De eerste serieuze poging om de HH op 12.083 opwaarts uit te nemen is echter gestrand.
Onduidelijk is dus of de HigherLow al is geplaatst. Voor meer duidelijkheid moet het consolidatiepatroon verlaten worden.
Steun in dit timeframe primair op de bovenkant van de gapwindow en secundair in de gapwindow zelf. Onder dat gebied geldt de 11.724 als support. Weerstand in de zone 12.066 / 12.083 en boven dat niveau op ± 12.220