zaterdag 11 maart 2017

AEX – WeekAnalyse (Week 10-2017)

De #AEX sluit de week af met op weekbasis een winst van 1.04% (+ 5.28 indexpunten). De slotstand komt daarmee uit op 511.14 en dat is de hoogste stand sinds begin 2008. Op dat moment was de AEX nog maar net begonnen was aan een historische duikvlucht.

In de weekgrafiek is een nieuw en nog steiler oplopend trendkanaal ingetekend. Dat de weekgrafiek een uptrend kent hoeft geen betoog. Charttechnisch verliest deze uptrend pas aan momentum wanneer dit trendkanaal neerwaarts wordt verlaten.
Nog niets duidt in dit timeframe op de afronding van een HigherHigh. Tegen de tijd dat deze dan wel is geplaatst, heeft de AEX alle ruimte om een HigherLow te vormen.

Ook de daggrafiek kent een mooi patroon van HL/HH waarbij momenteel een HigherHigh in de maak is. Na de PopGun van eind vorige week heeft de AEX inderdaad de ‘sizable move in price’ laten zien die past bij dit barpattern.
In de daggrafiek zijn de afgelopen 2 weken 3 gaps gevormd waarvan de eerste als zgn. runaway gap te kwalificeren is. De gap van vrijdag is een potentiële exhaustion gap en in dat geval ligt gapfill voor de hand.
Zodra de AEX een HigherHigh heeft geplaatst is het in dit timeframe van belang dat de index boven de gap van begin deze maand een HigherLow weet te plaatsen.