zondag 5 maart 2017

DAX – WeekAnalyse (Week 09-2017)

De DAX is ook week 9 met een positief saldo gesloten en dat brengt de tussenstand op 8-1 in het voordeel van de bulls. De winst voor deze week bedraagt 223 indexpunten (+ 1.89%). De DAX is daarmee voor het eerst dit jaar gesloten boven de 12k en wel op 2.027. Uiteraard heeft de index dankzij de plus van deze week weer een nieuwe 52-WeekHigh laten zien.

In de weekgrafiek is te zien dat de index nog steeds onderweg is een HigherHigh te plaatsen. Zestien weken na de EqualLow zou dat wel eens tijd worden maar af te dwingen valt dat uiteraard niet.
Richting HH volgt de index de bovenkant van het meest steil oplopend trendkanaal. Zodra de high is geplaatst is met de uptrend in dit timeframe weinig aan de hand zolang de DAX maar binnen het trendkanaal blijft.

Ook in de daggrafiek is te zien dat de DAX steeds hogere regionen opzoekt om een HigherHigh te plaatsen. In dit timeframe heeft zich een zgn. ascending triangle gevormd. In een uptrend is dit een patroon dat doorgaans een opwaartse uitbraak kent.
Steun in dit timeframe in de gapwindow van afgelopen woensdag en daar onder op de 11.724.
Weerstand in de zone 12.058 / 12.082 en boven dat niveau op ± 12.220