vrijdag 23 juli 2010

SPX – Elliott Wave Update – Er is nog hoop

Er zijn nog genoeg scenario’s te verzinnen waarbij de afstort nabij is. Pas rond een indexstand van 1180 in de SPX lijkt het ergste berengevaar geweken. Boven de 1115 en de 1140 mogen de bullish scenario’s weer afgestoft worden. Voor de beren is er nog hoop. Of hoop hier weer synoniem is aan ‘uitgestelde teleurstelling’ moet nog duidelijk worden.

Goed om te weten is dat ik voor de handel slechts geïnteresseerd ben in het Minuette-niveau en kleiner. De patronen van deze gradaties passen meestal prima in bearish dan wel bullish scenario’s van een grotere gradatie. Daar waar verschillende scenario’s synchroon lopen liggen de winstkansen.
Met enige regelmaat krijg ik de vraag wat mijn verwachtingen zijn voor wat betreft de vraag waar de beurs naar toe gaat. Standaard antwoord is zo langzamerhand dat dat mij niets interesseert. Zolang het patroon maar herkenbaar is gaat het goed met mij.


De SPX houdt zich keurig aan het scenario waarin een opwaartse blauwe Minor 2 geplaatst moet gaan worden. In een voorbeeldmatig patroon mag u hier de zone 1140/1145 voor reserveren.

Om in dit scenario de blauwe 2 te plaatsen moet eerst de groene Minute [c] afgewerkt worden. Wanneer ik uitga van een impuls als interne structuur voor deze C-golf dan bouwt de SPX momenteel aan een paarse Minuette (iii). Nu al heeft deze paarse (iii) ten opzichte van de paarse (i) een acceptabele lengte. Ideale target is evenwel de 1117.3.

Zodra de paarse Minuette (iii) geplaatst is mag een neerwaartse paarse (iv) verwacht worden waarbij de paarse (iii) bijvoorkeur voor 0.382 wordt gecorrigeerd.
Let hierbij in verband met overlap op de 1088.96. Een ED is dan een alternatief maar om op te traden wordt het daar bepaald niet simpeler van.


Ook voor de SPX geldt dat het super-berenscenario bijna het ovalen archief in kan. Boven de 1099.46 is het zover.

Het patroon kan vanaf de low op 1010.91 nog wel gerelabeld worden als ZigZag waarbij een gele Subminuette a en b zijn gezet en een gele c in de maak is.
Dit zou dan wel een krap C-tje moeten worden die niet veel verder moet reiken dan 1111/1117. Alweer die 1117 dus wel een niveau om alert op te zijn
De alternatieve labeling staat in de chart.