zaterdag 24 juli 2010

AEX - Elliott Wave Update - Laatste kans

In de vorige weekendupdate heb ik een LT-scenario laten zien waarbij een paarse Minuette (iii) van een groene Minute (iii) van start was gegaan.
Het doorrekenen van dit scenario leverde een eerste impuls op die volgens de normaalwaardes de 311.5 moest gaan halen. De AEX liet afgelopen dinsdag een low zien op 317.3. Veel te hoog, zeker in een 3:3 en dus een teken om de rest van de week het accent te leggen op een minder bearish scenario. Behalve het oormerken van golfen is EW ook – of misschien wel vooral – een kwestie van meten is weten.

Hieronder een (nog steeds) bearish LT-scenario maar wel zo'n beetje de laatste kans voor de beren.
Kom hierdoor aub niet in de verleiding om voor langere tijd short te gaan. Op de muziek vooruit lopen op basis van EW – of welke TA-techniek dan ook – is waar abo-aanbieders in zijn gespecialiseerd. Voor mij is een dergelijk LT-plaatje niet meer dan een houtskoolschets. Grotere plaatjes zijn noodzakelijk voor ‘the bigger picture’ maar in ieder geval voor mij ongeschikt om op te handelen.

Daar gaan we weer.
Eind april heeft de AEX in dit scenario een rode Intermediate (4) afgerond. Uitgaande van een impuls als interne structuur voor de rode neerwaartse (5) dan is hiervan de blauwe Minor 1 geplaatst en is nu de blauwe opwaartse 2 in de maak.

De blauwe 2 wordt uitgevoerd als Double ZigZag waarbij van de laatste ZigZag alleen nog een C-golf moet worden afgerond.

Ideaal prijsniveau voor een golf 2 is 0.618 van golf 1. In dit geval de 336.55.
Verdacht is dat de eerste ZigZag van de Double een high kende op 343.3. Ook te denken geeft dat zowel de projectie van de eerste ZigZag op de tweede en als ook de projectie van de A van de laatste ZigZag op de C, koersdoelen geven richting de 348. Ruim boven de 336.55 dus en in de gevarenzone waarbij de ondergrens op 347 ligt.

Reden om dit scenario toch met aandacht te blijven volgen is dat de US-indices een veel geringere opwaartse correctie laten zien. De 0.500 is hier nog niet bereikt.In het onderstaande plaatsje hetzelfde scenario maar dan op detailniveau. De labeling is qua gradatie een tandje versneld ten opzichte van wat u de afgelopen week heeft gezien maar voor de tellingen maakt dat niets uit.

Zoals hiervoor al aangegeven is het ideale koersdoel – gebaseerd op Minute- en Minuette-projecties – de 348.
Uitgaande van een impuls voor de paarse Minuette (c) zijn hiervan de gele Subminuette i en ii geplaatst. De gele iii is reeds langer dan de gele i en dat zien we graag. Favoriete koersdoel voor de gele iii ligt op de 343.1. In de buurt van de top van de eerste Zigzag dus.

Na plaatsing van de gele Subminuette iii mag een neerwaartse gele iv verwacht worden waarbij een 0.382 (over de iii) de voorkeur heeft. Daarna een opwaartse gele v om het patroon volledig af te ronden.