woensdag 18 november 2009

SPX - CycleTimingSystem

Vorige week heb ik een korte uitleg gegeven over het CycleTimingSystem van Walter Bressert. Hier het plaatje van de SPX op dagbasis.


De laatste cyclusbodem staat genoteerd op 2 november. Uitgaande van een gemiddelde cycluslengte van 20 handelsdagen mogen rond 30 november een cyclusbodem verwachten. Gemiddelde afwijking +/- 5 handelsdagen.

De afgelopen maanden hebben we steeds gezien dat de top van de cyclus rechts van het midden viel. Een typisch verschijnsel in een bullish patroon.

Inmiddels heeft de SPX in de huidige cyclus 11 handelsdagen achter de rug en zijn we dus over de helft van de gemiddelde cycluslengte. In de komende handelssessies mogen we dus een top verwachten.

Voorlopig geeft het koersverloop van de SPX geen aanleiding om op een top te speculeren. Een eerste aanwijzing krijgen we bij een slotkoers onder de low van de vorige dag, liefst met een bearish candlestickpatroon. Meer duidelijkheid krijgen we bij een slotkoers onder de 1084.9 (de bodem van 12-11). En uiteraard moeten ook de DSS10 (donker grijze lijn onderin) uit de overbought-zone komen.