zondag 6 september 2020

AEX – Technische Analyse (06-09-2020)

De #AEX is de eerste handelsweek van september met verlies van start gegaan. De index is met bijna 3% gedaald en heeft deze week 16.53 indexpunten ingeleverd.

Het handelsvolume begint weer wat aan te trekken maar dat is normaal wanneer de meeste vakanties zijn beëindigd.

In de daggrafiek is te zien dat de AEX een LowerHigh heeft geplaatst en nu onderweg is een LowerLow te plaatsen. Hierbij is (eindelijk) de tradingrange verlaten.
In een eerdere update zijn – in geval de range zou worden verlaten – de targets 532 (fiboprojection) en 525 (range-breakout) genoemd.
Technisch is bij een koers boven de 550 de range-breakout een failure. Stops daar dus een fractie boven.

Opgemerkt moet worden dat de neergaande beweging de 587 correctief oogt. Impulsieve trekje krijgt de daling pas wanneer de AEX zonder al te veel gestuiter onder de 519 terecht komt. Voor een stevige trendmatige beweging zou dat welkom zijn.


De 1/4-daggrafiek laat zien dat de daling is ingezet na de vorming van een dubbele top rond de 568. Daarna is het één streep zuidwaarts en is de AEX in dit timeframe op weg naar een nieuwe LowerLow.

Gelet op het herstel in de US (nabeurs) zou deze LL wel eens geplaatst kunnen zijn. Volgens het adagium ‘Trends Tend To Continue’ zou dan nu een LowerHigh gevormd moeten worden die bij voorkeur de ± 555 niet opwaarts uitneemt.