zondag 1 mei 2016

AEX – Elliott Wave LT-scenario (wk 17)

De #AEX heeft de afgelopen week een daling van ruim 10 indexpunten laten zien. Of daarmee op de meest recente high een golf van grotere gradatie is afgerond moet nog blijken.

In scenario voor de langere termijn wordt voor de #AEX uitgegaan van een in maart 2009 (op de low op 194.99) afgeronde blauwe golf Y (Cycle). Vanaf de low uit 2009 is een opwaartse blauwe Cycle X of W onderweg. Interne structuur van deze Cycle-wave is een zwarte Double of Triple ZigZag.
In het voorkeursscenario wordt er – tot het tegendeel blijkt – van uitgegaan dat een zwarte Triple ZigZag onderweg is. Daarvan zijn de zwarte W, X en Y geplaatst.
Interessant wordt de vraag of ook de tweede zwarte X is geplaatst. Vooralsnog wordt uitgegaan van een scenario waarin deze neerwaartse zwarte X nog onderweg is. Boven de 460 neemt de kans echter toe dat ook deze X is afgerond en de opwaartse zwarte golf Z in aanbouw is.
Los van de vraag of de zwarte X is geplaatst; de zwarte Z mag de AEX weer boven de 510 gaan brengen.

Wanneer ingezoomd wordt op de beweging vanaf de plaatsing van de zwarte Primary golf Y (510.55) dan is te zien dat de zwarte neerwaartse Primary X al enige tijd onderweg is. Feitelijk kan deze zwarte X al geplaatst zijn op de low uit februari (378) maar voorlopig wordt uitgegaan van een scenario waarin een rode Triple ZigZag in de maak is.
Van deze rode Triple (WXYXZ) zijn in ieder geval de rode (W), (X) en (Y) zijn geplaatst.
De daling van de afgelopen week kan betekenen dat in dit scenario ook de tweede rode (X) in afgerond. Een eerste bevestiging geeft een koers onder de 426.75.

EW-scenario's van lagere gradatie komen in de updates van de kleinere timeframes ter sprake.