zaterdag 30 april 2016

AEX – WeekAnalyse (Week 17-2016)

De #AEX doet deze week een flinke stap terug en verliest daarbij 2.63% van zijn indexwaarde (– 10.63 indexpunten. De handelsweek wordt afgesloten op een stand van 439.68.
Het handelsvolume lag deze week rond het weekgemiddelde.

In de weekgrafiek blijkt het opwaarts uitnemen van de MA200 vooralsnog een te grote barrière en is de index zelfs teruggevallen onder de MA100. Daarmee bevindt de AEX zich weer in de zone waarin het het in maart en april langdurig heeft vertoefd. Voor de trendmatigheid is het te hopen dat dat nu van kortere duur zal zijn.
In potentie is de high van vorige week (458.02) een HigherHigh maar er is nog wat meer tijd en bearpower nodig om dat definitief vast te stellen.

In de daggrafiek valt op dat de index de gap van 13-04 nu definitief heeft gesloten. Hierbij is ook de opwaartse trendlijn neerwaarts uitgenomen.
Het meest aannemelijk is nog steeds dat de AEX onderweg is een HigherLow te plaatsen. Voor een bullish vervolg is het hierbij dan wel van belang dat de AEX de afstand richting de meest recente HigherHigh (458.02) beperkt weet te houden.

De ¼ – daggrafiek kent inmiddels een patroon van LowerHighs/LowerLows waarbij de AEX op de slotbar van vrijdag zelfs onder het neerwaarts trendkanaal is gedoken. De index bouwt in dit timeframe momenteel aan een nieuwe LowerLow.

Steun op 438.7 en daaronder op 435,8. Weerstand rond de 442 en daarboven rond de 445.