zondag 7 februari 2016

Olie – Symmetrical Triangle & SHS-pattern

#Olie (Light Sweet Crude #Oil) levert deze week ca. 8% in ten opzichte van het slot van vorige week. Daarmee is in de daggrafiek een nieuwe LowerHigh geplaatst. Bij een continuering van de neerwaartse trend mag een aanval op de laatste LowerLow verwacht worden.

In de 4h-grafiek is veel te zien. Op de eerste plaats is in dit timeframe op $ 33.59 een LowerHigh gevormd. Olie lijkt nu af te stevenen op de zone $ 29,25 / $ 29.45. In deze zone heeft Olie de afgelopen weken een dubbele bodem geplaatst.
In de grafiek is een Symmetrical Triangle waarneembaar. Een dergelijke neutrale driehoek wordt pas interessant bij een breakout. Bij een neerwaartse doorbraak komt het koersdoel te liggen rond de huidige 52-week Low ($ 27.55). Opwaarts levert een target op van ± $ 36.60.

Daarnaast is in de grafiek een SHS-patroon in ontwikkeling waarbij de neckline momenteel rond de $29.5 ligt. Bij een doorbraak door de neckline en het uitnemen van de genoemde zone is de blik gericht op in eerste instantie een 100%-fibo-projection (± $ 28.2x) en daarna op de genoemde 52-week Low.