zaterdag 6 februari 2016

Goud – Cup with Handle

In de weekgrafiek kent #Goud (#Gold Spot) een patroon dat gedomineerd wordt door LowerHighs. Vanaf eind 2012 is het de bulls slechts 2 keer gelukt een HigherLow te plaatsen maar die pogingen om de downtrend te stuiten werden door de bears hardhandig de nek om gedraaid.
De huidige opwaartse beweging is in dit timeframe een volgende poging om de neerwaartse trend te doorbreken. Het opwaarts uitnemen van èn de 1191 èn het neerwaarts trendkanaal is voorwaardelijk. Tot die tijd blijft de weekgrafiek er bearish bij liggen.

Voor Goud geldt dat alle timeframes kleiner dan de weekgrafiek er inmiddels bullish bij liggen.
In het plaatje hierboven de daggrafiek. Dit timeframe kent reeds een patroon van HigherLows/HigherHigh. Bovendien accelereert Goud tot boven het opwaarts trendkanaal. Hierbij wordt en passant ook een neerwaartse trendlijn opwaarts uitgenomen. Bullisher kan het haast niet.

Aardig om te volgen is of Goud – als het de ± 1190 opzoekt – een zgn. Cup with Handle gaat vormen. De Cup is bijna afgerond en daarna zou volgens dit patroon aan de rechterkant een Handle gevormd moeten worden. Wanneer het complete patroon is afgerond hoort een opwaartse uitbraak te volgen met ± 1275 als target. Veel voorwaarden waar achtereenvolgens aan voldaan moet worden dus voorlopig eerst maar eens zien of de ± 1190 gehaald gaat worden en zo ja of Goud dan een terugtrekkende beweging laat zien.