zondag 24 januari 2016

DAX – WeekAnalyse (week 03-2016)

De #DAX weet de handelsweek af te sluiten met een winst van 2.30% (+ 190.72 indexpunten) en noteert daarmee een slotstand van 9764.88. Ondanks de weekwinst is de low van afgelopen week (9317.09) een nieuwe 52-week Low. Het volume lag de afgelopen week boven het 50-weeks gemiddelde.

In de weekgrafiek is te zien dat de zone die eind vorig jaar steun heeft gegeven (9325/9350) ook dit keer als reddingsboei voor de bulls fungeert. Of hiermee een tweede EqualHigh op rij gezet is valt nog te bezien; vooralsnog kent de weekgrafiek een patroon waarin de LowerHighs en LowerLows domineren en dus is er sprake van een downtrend.

De daggrafiek kent een duidelijke downtrend. Het patroon van LowerHighs/LowerLows, het neerwaarts trendkanaal en de indicatoren laten hier weinig misverstanden over bestaan.
In de daggrafiek is te zien dat de DAX opveert vanaf de onderkant van het trendkanaal. De index doet hiermee blijkbaar een poging om binnen het patroon van LH/LL een LowerLow te plaatsen.
Om deze poging te doen laten slagen is het niet onbelangrijk dat de DAX boven de gap van vrijdag blijft (9651). Aan de bovenkant mag weerstand verwacht worden rond de 9900.

In de 1/4de-daggrafiek is te zien dat de DAX opgesloten zit tussen 2 gaps. De laatste LowerHigh is opwaarts uitgenomen dus kan nu een aanval op de bovenste gap verwacht worden waarbij de gap aan de onderkant steun zou moeten bieden.