zondag 7 november 2010

SPX - Elliot Wave - weekenupdate

Het laatste lange termijn scenario voor de SPX dateert alweer van een maandje geleden. Op 1165 stond de index op dat moment. Hoog tijd om weer eens naar de plaatjes te kijken.

Pretcher likt zijn wonden terwijl zijn betalende leden weer voor de zoveelste keer op de blaren moeten zitten. Waarschijnlijk kondigt EWI binnenkort weer een nieuwe afstort aan. Het geluk dat goeroes hierbij hebben is dat hun leden lijden aan een variant op het Stockholmsyndroom en dus weer volgzaam en kritiekloos achter ‘his masters voice’ aanlopen.

In het voorkeursscenario is een zwarte Primary [B] in de maak. De interne structuur is een Double ZigZag waarvan de rode Intermediate (W) en (X) zijn gezet.
Voor de rode Intermediate (Y) is het blik in eerste instantie gericht op de 1350. In de chart kunt u zien waarom.


Uiteraard moet voor de rode Intermediate (Y) uitgegaan worden van een ZigZag als interne structuur. Daarvan is nu de blauwe Minor A in ontwikkeling.


Ingezoomd op de Minor A dan is in dit scenario de groene Minute [iii] van een impuls in aanbouw. Het ideale koersdoel hiervoor op 1231 is bijna behaald.

Wordt de groene [iii] ontleed dan zijn de eerste vier paarse subgolven gezet. Voor de laatste golf – de paarse Minuette (v) – ligt het koersdoel iets hoger op 1236. Daarvoor moet de SPX nog wel één keer neerwaarts corrigeren voor een zwarte SubMinuette iv.

Aan de onderkant is nu in eerste instantie de gap van afgelopen week van belang. Bij een neerwaartse correctie is het zaak dat de gap niet of niet helemaal gevuld wordt. Gebeurt dit wel dan is dat een eerste aanwijzing voor een geplaatste groene Minute [iii]. Met een snellere telling is dat EW-matig nog te verkopen ook.