zondag 4 april 2010

SPX - Elliott Wave update

De meeste Elliottisten behoren tot het berenkamp. Wanneer ik nu echter de tellingen van collega’s bekijk dan valt op dat de meest notoire beren om zijn en een count hanteren waarbij de indices nog flink wat opwaartse ruimte hebben.
Ondanks dat de trend onmiskenbaar UP is maakt dat mij waakzamer dan ooit. Wanneer beren transformeren tot stieren dan wordt het oppassen.

In het scenario voor de langere termijn is niets wezenlijks veranderd en dus laat ik die maar even acherwege.

Het scenario voor de kortere termijn valt onder de categorie ‘het moet niet gekker worden’. Wanneer in een UP-trend ook de correcties ‘omhoog gelabeld’ moeten worden dan is het begrijpelijk dat veel beginnend EW-ers afhaken.
Typisch gevalletje ‘Rule of Alternation’: If wave 2 is simple, wave 4 will be complex, and vice versa. De gele Subminuette iv is hier een mooi voorbeeld van.


In het voorkeursscenario bouwt de SPX aan een groene Minute [c] die een Triple ZigZag moet afronden. Van deze C-golf zijn de paarse Minuette (i) en (ii) gezet en is de paarse (iii) in de maak. Koersdoel voor de (iii) ligt bij voorkeur rond de 1205.

De rode labeling kunt u zien als setup. Boven de 1181.43 is waarschijnlijk een rode Micro [3] in de maak die in een normaal patroon een ritje richting 1194 moet gaan maken. Daarvoor moet u wel een niveautje lager (Submicro) het patroon kunnen volgen .... de enige manier om vroegtijdig te signaleren wanneer een patroon ongeldig wordt.

In de inzet ziet u een alternatief waarbij de paarse (iii) bijna is afgerond en nog opwaartse ruimte heeft tot maximaal 1191. Alleen nog een korte rode Micro [5] te gaan. Het waakzame scenario ....