zaterdag 3 april 2010

AEX – Elliott Wave - Weekend-update

Het scenario voor de langere termijn blijft onveranderd uitgaan een nog te plaatsen Triple ZigZag die voor de AEX de rode Intermediate (4) moet afronden.

Van deze Triple zijn de eerste twee ZigZags geplaatst en is de derde in de maak. Ook deze laatste ZigZag moet een ABC als interne structuur krijgen en daarvan heeft de AEX de groene Minute [a] en [b] inmiddels achter de rug en is nu de groene [c] in aanbouw.

Koersdoelen liggen – uitgaande van de lengte van de eerste twee ZigZags – tussen de 375 en 385. Interessant wordt het om de 357 in de gaten te houden. Hier heeft de groene Minute [c] dezelfde lengte als de daaraan voorafgaande groene [a].



Kijken we naar de kleiner timeframes dan valt op dat met name de correctiegolven extreem gecompliceerd van aard zijn. Voor wat betreft de prijslengte zijn ze amper de moeite waard en qua patroon zelden een normale ABC.

In het plaatje hieronder het meest ‘evenwichtige’ patroon waarbij het grijze vlak een vrij ongewone correctiegolf laat zien.

Van de groene Minute [c] uit het LT-plaatje zijn de eerste vier paarse golven (Minuette) gezet en is dus de paarse Minuette (v) in de maak. Deze moet de complete Triple ZigZag gaan afronden.

De paarse Minuette (v) moet bij voorkeur een Impuls als interne structuur krijgen. Daarvan is nu de gele Subminuette iii in aanbouw. Rond de 353.5 heeft deze golf de lengte van 1.618 van de gele i.



In het KT-plaatje hierboven lijken de koersdoelen (375 / 385) voor de rode Intermediate (4) uit het LT-plaatje moeilijk haalbaar. Daarvoor zou de paarse Minuette (v) wel een zeer ongebruikelijke lengte moeten krijgen. De eerder genoemde 357 lijkt hier beter te passen.

Hieronder een alternatief waarbij de AEX nog voldoende opwaartse ruimte heeft. De paarse Minuette (iii) moet in dit scenario nog worden afgerond en daarna dus nog een paarse (iv) en (v) te gaan. De verhoudingen in het patroon zijn minder mooi maar de aansluiting bij het LT-scenario is beter.



Voor beide scenario’s geldt dat de AEX voorlopig liever uit de buurt moet blijven van de 346. Daaronder ligt nog een vangnet op 342.16 (ED kan dan nog ipv een Impuls) maar daar moet het ophouden.