donderdag 8 april 2010

SPX - Elliott Wave - CorrectionTime II

Vanaf eind februari heeft de SPX eigenlijk geen neerwaartse correctie van enige betekenis laten zien. Op zich geen uitzonderlijke situatie. In de dagchart ziet u namelijk drie eerder bewegingen geprojecteerd waarbij de SPX als een speer richting noordoosten vertrok en pas laat een stapje terug deed. Opvallend is dat we nu ongeveer op een dezelfde prijslengte hebben gezien.

Kleine – nauwelijks waarneembare - correcties in de dagchart zijn meestal van de gradatie Subminuette en lager. Waarneembare correcties zijn dus logisch geredeneerd van de gradatie (paarse) Minuette en hoger. Vanaf de groene Minute [b] zijn de eerste twee paarse Minuette-golven van een impuls labelbaar. Bij een eerstvolgende grotere (en in de dagchart waarneembare) correctie mogen we dus uitgaan van een geplaatste paarse Minuette (iii).


In een kleiner timeframe is – net zoals gisteren – te zien dat de paarse Minuette (iii) af te labelen is. Dit zou de SPX terug moeten brengen naar de zone 1139/1167 met een voorkeur voor 1151.



Indien de SPX de 1170.7 niet neerwaarts uit weet te nemen dan kan het staartje van de paarse Minuette (iii) nog wel eens een Ending Diagonal worden. Een scenario om rekening mee te houden dus.