woensdag 14 april 2010

SPX - Elliott Wave - Berengeduld

De SPX heeft gisteren kortstondig onder de 1191.8 gekeken en daarmee is een impuls-golf als afrondende gele Subminuette V van de baan. Door dit koersniveau vervolgens weer opwaarts uit te nemen lijkt de SPX nu met een Ending Diagonal de gele Subminuette V te willen afronden en waarmee dan ook de paarse Minuette (iii) wordt gezet. Een toppatroon dus. Uitgaande van de meest strikte EW-regels kan de SPX nu maximaal de 1212 halen. In de zone 2002 / 2004 liggen voor die tijd al een aantal koersdoelen te wachten.

Het is een beetje voor de muziek uitlopen maar zodra in dit patroon de paarse Minuette (iii) is gezet kan de SPX in een normale correctie terug naar de regio 1154 /1165 voor de paarse (iv).
Indachtig de titel van dit bericht .... een eerste speculatieve aanwijzingen doen zich voor bij het breken van de oplopende trendlijn en bij een koers onder de 1192. Minder speculatief en dus een betere bevestiging geeft een daling onder de 1175.1.


Boven de 1212 is een ander scenario van toepassing. De alternatieve labeling onder in de chart mag u dan naar boven verplaatsen. De verhoudingen in het patroon worden er niet mooier op maar de ruimte omhoog is er weer.