dinsdag 13 april 2010

AEX - Elliott Wave - Kweenie

Het wil niet meer zo goed met de AEX. De index twijfelt of hij er nog een laatste opwaartse golf 5 uit weet te persen of dat het voorlopig even gebeurd is. De gap van gisteren is op een haar na gedicht.

In de chart kunt u zien dat de paarse Minuette (iii) geplaatst kan zijn op de top van gisteren maar dat het even goed mogelijk is dat de AEX de eerste 2 golfjes van de rode Micro [5] heeft gezet om nu vervolgens richting 361 te koersen.

In beide gevallen geeft dit een goede setup.
Boven de 358.2 en beter nog boven het trendkanaal waar de AEX gisteren zijn hoofd stootte heeft de index ruimte richting 361 en vervolgens 363.5 voor een Submicro (3) van een rode Micro [3].
Onder de 349.5 mogen we ervan uitgaan dat de paarse Minute (iii) is gezet en dat de AEX gaat corrigeren richting 341 .... de paarse lijn.
In beide setups moet de beweging wel met overtuiging worden ingezet .... momentum dus.


In de laatste setup blijft ‘the rule of alternation’ het grootste probleem. Wanneer – in dit geval de paarse – golf 2 een simpele ABC is dan is golf 4 vaak een complexe correctiegolf. En laat een complexe beweging nu weer prima passen in de expiratieweek.