woensdag 21 april 2010

SPX - Elliott ave Update - Geleuter

Veel EW-ers hebben een haat / liefde verhouding met een golf 4. Ik ben daar geen uitzondering op. Met grote regelmaat zijn dit complexe correctiegolven waarop het zeer moeilijk handelen is. Het eindresultaat van zo’n golf 4 is – wanneer u van afwijkende golfpatronen houdt – prachtig .... maar dat is altijd achteraf.

Vanaf de top van 15-04 zien we een neerwaartse impuls en vanaf de bodem op 19-04 een opwaartse impuls. Tenminste, ik ben geneigd beide bewegingen zo te labelen. Het kan wel anders maar dat doet afbreuk. Wanneer het om golven gaat van dezelfde gradatie dan zijn twee opeenvolgende Impulsen niet mogelijk.
Kortom; of de beweging down en de beweging up zijn van verschillende gradaties of één van beiden moet toch als een correctiegolf gezien worden of een combinatie van die twee.

Genoeg geleuter. Waar het op neer komt is dat de SPX zelf het patroon moet gaan prijs geven. Voorlopig hieronder weer het plaatje waarin de SPX op 15-04 de Minuette (iii) heeft geplaatst en vanaf dat moment bezig is met ..... de (nabije) toekomst zal het leren.