woensdag 21 april 2010

AEX - Elliott Wave - Eenmaal andermaal

Zo midden in of in de buurt van een golf 4 is het grossieren in scenario’s. In dit bericht gaan er drie in de aanbieding.

In het meest bullish plaatje is de paarse Minuette (iv) gezet en heeft de AEX inmiddels een eerste Impuls van de paarse Minuette (v) gezet. Deze gele Subminuette i kan nu neerwaarts gecorrigeerd worden waarbij een koersniveau van 350.x normaal is. Onder de 349 is voor een mooie patroon een te diepe correctie.
Nadat de gele Subminuette ii is geplaatst mag de AEX beginnen aan de Subminuette iii van de paarse Minuette (v).


Minder bullish maar zeker niet bearish is het scenario waarin de AEX de paarse Minuette (iv) uitvoert als een Flat. Hiervan is de gele Subminuette a gezet en zou de gele b nog best wat hoger mogen. De gele c die dit patroon moet afronden moet vervolgens weer richting de 346.
Een Flat heeft nog wel eens de neiging om door te gaan als Triangle. In dat geval kunnen we nog wel even een tijdje vooruit met de paarse (iv)


Nog wat minder bullish is het scenario waarin de paarse Minuette (iv) een normale ZigZag afwerkt. De gele Subminuette a is geplaatst en hetzelfde geldt waarschijnlijk voor de gele b. Een koersniveau rond de 345 past mooi voor de gele Subminuette c en dus de paarse Minuette (iv).
Mocht dit scenario zich voltrekken en de C-golf vervolgens doorschieten richting 338 dan hebben we mogelijk met het scenario te maken waarin de Big Triple ZigZag is afgerond en de AEX nog wel een heel stuk lager mag.