zaterdag 10 april 2010

AEX – Eliott Wave – WeekendUpdate – Er op of er onder

In het scenario voor de langere termijn bouwt de AEX vanaf maart 2009 aan een Triple ZigZag die een rode Intermediate (4) moet afronden. Van de laatste van de drie ZigZags ontbreekt alleen de groene Minute [c] nog.

Ideaal is wanneer deze derde ZigZag een prijslengte krijgt die overeen komt met de twee daaraan voorafgaande ZigZags (de blauwe W en Y). Dit zou de AEX in de al zo lang vermelde zone 375/385 moeten brengen.

Maar ondertussen .... rond het huidige koersniveau heeft de laatste ZigZag het 0.618 Fibo-niveau van de blauwe W en Y bereikt en tevens heeft de groene Minute [c] dezelfde lengte als de laatste Minute [a]. Kortom, goed opletten rond de huidige koersniveaus.


Uiteraard leidt het bovengenoemde tot twee scenario’s voor de kortere termijn. Van belang is hierbij nogmaals op te merken dat speculeren op een mogelijke top weinig zin heeft. De trend is zoals niemand is ontgaan UP en alleen wanneer bij een neerwaartse correctie de combinatie van prijs en patroon hiertoe aanleiding geeft verdient een top dat predicaat. De rest heet neutraal geformuleerd anticiperen maar u mag het ook gokken noemen.

In de uurchart hieronder het voorkeursscenario waarin de AEX van de groene Minute [c] alleen de paarse Minuette (i) en (ii) heeft gezet. Aan de Minuette (iii) ontbreekt nog een laatste staartje die de AEX bij voorkeur naar de 361 brengt.
Een daarop volgende paarse Minuette (iv) corrigeert onder normale omstandigheden meestal ± 0.382 ofwel zo’n slordig 18 indexpunten, uitgaande van de genoemde 361. Nu weet u dat correcties de laatste maand alle normaalwaardes tarten en dus tegen die tijd reden genoeg om het patroon goed in de gaten te houden.


In het alternatieve KT-scenario zijn ook de paarse Minuette (iii) en (iv) al geplaatst en is dus de groene Minute [c] - en zo ook de totale Triple ZigZag - bijna afgerond. Sterker nog ..... de AEX heeft alleen een laatste gele Subminuette v nodig om het totale patroon af te ronden.

Ook hier zien we hetzelfde bundeltje van Fibo-projectie richting de 361 maar feitelijk voldoet elke koers boven de top van vrijdag op 356.3.
Voor goklustigen .... een eerste speculatieve aanwijzing krijgt u bij een koers onder de 343.x en een betere bevestiging onder de 327.x. Tot die tijd gewoon het patroon blijven volgen dus.