donderdag 11 maart 2010

SPX - Elliott Wave update

Vooraf.

Gisteren zag ik de eervolle vermelding van deze blog op de site van Wieb Kits (wiebwaves.com).
Wieb is - voor zover mij bekend - de enige EW-er in NL die ook zonder ‘pride of opinion’ de patronen het werk laat doen. Zoals ik hier vaker ventileer is dit in mijn ogen de enige juiste toepassing van deze goed bruikbare vorm van patroonherkenning.
Zeer zinvol dus om de door Wieb dagelijks gepresenteerde scenario's regelmatig te raadplegen. Nog beter is om zelf te labelen en Wieb te gebruiken als inspiratiebron.


De update.
De 1h-carts van de SPX zijn in dit blogbericht van wat meer detailtellingen voorzien.

In het bullscenario is de SPX onderweg de paarse Minuette (iii) te plaatsen. Zoals de afgelopen dagen steeds aangegeven haalt deze golf 3 bij voorkeur de 1155.
Kijken we naar de interne structuur van de paarse (iii) dan lijkt deze golf op zijn eind te lopen. De laatste gele Subminuette v is al een tijdje in aanbouw en van deze golf lijken de eerste 4 rode Micro ‘sub-golven’ ook gezet, de laatste als een Flat. Alleen de rode Micro 5 nog te gaan dus.

Wanneer in dit scenario de SPX zonder noemenswaardige correctie de 1157 weet uit te nemen dan ben ik geneigd de gele Subminuette naar rechtsboven te verschuiven. Concreet transformeren de gele iii en iv dan in een gele i en ii.
Er ontstaat daarmee een scenario waarin de SPX de yoga uitvoering van het SKS-patroon gaat opzoeken met als koersdoel de zone 1170/1175.

Het labelen van een verlengde golf is nog een alternatief maar ik heb het niet zo op extensions.



Het bearscenario is nog kleiner gelabeld. In dit scenario mag de SPX 1155.x niet uitnemen.
In de top ziet u de blauwe Submicro-labeling. Een blauwe Ending Diagonal moet met een laatste 5-golfje de grote groene Minute [ii] afronden. Het kan nog steeds dus.



Tot slot.
Uit deze update zou u kunnen afleiden dat als het bearish scenario de prullenbak in kan we dus per definitie alleen nog maar bullish kunnen labelen.
Nee dus. Er komt vanzelf weer een neerwaartse correctie en de diepte daarvan bepaalt voor een groot deel het meest waarschijnlijke vervolgpatroon.